DATA BUFFET merupakan pelan istimewa ONEXOX Black yang ditawarkan kepada semua pengguna ONEXOX.
Terdapat 3 pelan Black Data Buffet:- B54DB = 48GB + Unlimited Call + 100 SMS
- B59DB = 44GB + Unlimited Call + 100 SMS
- B89DB = 100GB + Unlimited Call + 200 SMS

BLACK B54DB
- Data permulaan 8GB.
- Apabila data berbaki 2GB ke bawah, data tambahan 10GB dimasukkan secara automatik.
- Tambahan data 10GB berlaku sebanyak 4 kali dalam bulan semasa.
- 8GB + (10GB) + (10GB @ 3mbps) + (10GB @ 3mbps) + (10GB @ 3mbps) = 48GB

BLACK B59DB
- Data permulaan 12GB.
- Apabila data berbaki 1GB ke bawah, data tambahan 8GB dimasukkan secara automatik.
- Tambahan data 8GB berlaku sebanyak 4 kali dalam bulan semasa.
- 12GB + (8GB) + (8GB) + (8GB) + (8GB) = 44GB

BLACK B89DB
- Data permulaan 20GB.
- Apabila data berbaki 1GB ke bawah, data tambahan 20GB dimasukkan secara automatik.
- Tambahan data 20GB berlaku sebanyak 4 kali dalam bulan semasa.
- 20GB + (20GB) + (20GB) + (20GB) + (20GB) = 100GB
Konsep Data Buffet
Konsep DATA BUFFET sama seperti anda makan hidangan 'Buffet'. Makan sedikit dulu, kemudian tambah lagi pinggan seterusnya.Dengan DATA BUFFET ini, anda akan dapat data permulaan (blok pertama) terlebih dahulu.
Kemudian, data tambahan akan diberi secara berperingkat sehingga cukup jumlah keseluruhan kuota data mengikut pelan Data Buffet yang dilanggan.
Konsep pelan ONEXOX Data Buffet
Perbezaan 'Data Buffet' dengan Pelan Black Biasa
Hanya pelan Black B10, B39, B39_PLUS20 dan B39_PLUS50 sahaja boleh buat perkongsian data. Maksimum 10GB untuk 1 kali perkongsian.
Daftar Pelan ONEXOX Black 'Data Buffet'
Pengguna Baru
Pendaftaran pelan ONEXOX Black 'Data Buffet' ini boleh dibuat secara online melalui laman XOX Online Store.Simkad akan dihantar melalui pos. Penghantaran PERCUMA!
Daftar ONEXOX BLACK
Pengguna Sedia Ada (Prepaid)
Pengguna sedia ada ONEXOX Prepaid yang ingin tukar ke plan ONEXOX Black 'Data Buffet' boleh daftar melalui cara COBP (Change of Business Plan).*Proses COBP untuk pelan ONEXOX Prepaid sahaja.
Prepaid Upgrade ke Black (COBP)
Tukar dari pelan ONEXOX Black yang lain
Pengguna ONEXOX Black sedia ada yang ingin tukar ke plan Black 'Data Buffet' boleh daftar melalui cara COP (Change of Plan).Anda perlu hubungi pengedar ONEXOX terlebih dahulu untuk semakan bil semasa dan buat bayaran penuh untuk proses tukar ke plan ONEXOX Black 'Data Buffet'.
Hubungi Pengedar ONEXOX